Så här gör jag fläskpannkaka:
Klipper upp bacon (ett paket) i små bitar, som jag sedan steker i långpannan (eller två mindre ugnsfasta formar) i ugnen på ca 180 grader. När baconen är färdigstekta tillsätter jag pannkakssmeten och ställer in långpannan i 30-40 minuter till.
Pannkakssmeten gör jag av 2,5 dl vetemjöl, 1/2 dl kruskakli, lite salt, 6 dl mjölk och 3 ägg.
Det roligaste är att hela familjen nu tänker på hur maten i morgon ska bli sund och kul!
Hihi, vi har också ätit fläskpannkaka idag, men på LCHF-vis. Massor av bacon, ost, keso och grädde samt ägg naturligtvis. Proppmätt på brtydligt mindre än vanligt!!! Men konstigt nog funkar det för våra runa magar... :-)
SvarSlettGrönsaker i mängder blir det också men köpt lingonsylt.
Nei, no må eg visst gå og hente meg ein kiwi! Du inspirerer! :)
SvarSlett